Rudolf-Virchow-Zentrum für Experimentelle Biomedizin

Rudolf Virchow Lecture

Vortragstitel:“Recent innovations in engineered cellular therapies”
    Datum: 13.02.2019, 16:15 - 17:00
    Ort:Medizin, Geb. D15 , Hörsaal
    Veranstalter:Universität Würzburg , Medizinische Fakultät
    Vortragender:Prof. Stanley Riddell, MD

We would like to invite you to the following outstanding Rudolf Virchow Lecture:

Prof. Stanley Riddell, MD
    Fred Hutchinson Cancer Research Center,
    University of Washington, USA

He will talk about “Recent innovations in engineered cellular therapies”.

Background: Riddell is a world leader in a type of immunotherapy called CAR T-cell therapy. In this approach, a patient’s T cells are genetically reprogrammed to carry a synthetic receptor called a chimeric antigen receptor, or CAR, that enables the T cells to bind to and destroy target cells.

The Rudolf Virchow Lecture is organised by the Faculty of Medicine of the University of Würzburg, the new “Mildred-Scheel-Nachwuchszentrum für Krebsforschung” and by the Rudolf Virchow Center.

Rudolf-Virchow-Zentrum für Experimentelle Biomedizin
    Josef-Schneider-Straße 2