Institut für Pharmazie und Lebensmittelchemie

Bekannte Fristen/Anmeldung

Anmeldefristen und Deadlines

An dieser Stelle haben wir allgemeine Anmeldefristen und wichtige Termine für das folgende Semester zusammengestellt, sofern sie uns von den Partnereinrichtungen zur Verfügung gestellt wurden. An vielen Universitäten ist die Anmeldung zum ERASMUS-Programm nur noch ausschließlich online möglich. Beachten Sie die auch die Seite Informationen und Vordrucke für Bewerber.

Die Informationen auf dieser Seite werden aktualisiert, sobald wir von den Partneruniversitäten die jeweiligen Informationen und Termine erhalten. Falls Sie hier Informationen/Termine für vergangene Semester sehen, liegen uns keine aktuelleren Daten vor. Die aktuellsten und vollständigen Hinweise und Dokumente finden Sie auf den jeweiligen Webseiten der Universitäten. Prüfen Sie daher unbedingt auf der jeweiligen Seite der Universität, die Sie besuchen möchten, ob dort weitere, aktualisierte Informationen bereitgestellt wurden!

Unverbindliche Zusammenstellung allgemeiner bzw. wichtiger Termine und Fristen

Online-Anmeldeportale

Universität Sassari

Informationen der einzelnen Universitäten

Sassari

The deadline to submit the applications is 15th July 2018.

LANGUAGE REQUIREMENTS

Erasmus students coming to the University of Sassari are required to have at least A2 level of Italian language, which is essential to properly attend lectures, mostly taught in Italian.

Students who do not have A2 level of Italian are strongly recommended to attend the free intensive language courses (40 hours) which will start at the beginning of September. These courses will allow students to acquire a basic knowledge of Italian so that they may join the institutional courses starting in October. Italian language courses, from A1 to B2 level, are held during the whole academic year.

Visit our Italian courses webpage for more information: https://en.uniss.it/about-uniss/language-courses

Madrid

The nomination process will be open from:

·1st Semester and full year program: 01st to 30th of April 2019

·2nd Semester program: 02nd to 30th of September 2019

Do not nominate second semester stays during April.

Please consider that in 2019/20 UEM will follow a semester-based calendar (non-official dates below):

·1st Semester program: 09th of September 2019 to 25th of January 2020

·2nd Semester program: 27th of January 2020 to 08th of June 2020

At the end of the nomination period we will contact the nominees providing information and links regarding the application process, the deadlines will be:

• 1st Semester program:  01st to 30th of May 2019.
  • 2nd Semester program: 01st to 30th of October 2019.

Umeå

Umeå University will open the nomination and application round for incoming exchange students on 1 March. We ask that all nominations be submitted online.

You will find the instructions attached. Nominations submitted in this application round are strictly for the autumn term 2018 and for the full-academic year 2018/2019.

Nomination deadline: 3 April

Application deadline for nominated students: 16 April

No late nominations or applications will be considered.

Please make sure to approve your students’ choice of courses before they submit their application. We do not have any add/drop period after the application deadline and course changes are very restricted.

Thessaloniki

We are happy to announce that the nominations period has already started for the upcoming academic year 2018/19 and that, in the middle of April 2018, the application procedure for the nominated students will open. Please note that the deadline of the receipt of the nominations for the Winter/Spring Semester 2018/19 is the 15th of June 2018.