Globale Systeme und interkulturelle Kompetenz

Grundlegende Fragen zur Europäischen Union (Gruppe 1)

Datum: 15.10.2018, 14:00 - 16:00 Uhr
Kategorie: (Block-)Seminare, B, C
Ort: Wittelsbacherplatz 1, Raum: 03.208
Veranstalter: Professur für Europaforschung und Internationale Beziehungen // Fachbereich: Politikwissenschaft und Soziologie
Vortragende*r: M. Pietzko

The course covers the essentials of the European Union. Starting from EU's history (up until the current polycrisis of the Union), theories of European integration will be examined. The second part of the seminar is dedicated to the institutional setup of the Union, while the this part covers important policy fields of the European Union. All in all the course shall give the students an overview over the most important aspects of the European Union in order to prepare them for advanced EU seminars.

The seminar on monday (Group 1) will be taught in English, the seminar on Tuesday (Group 2) will be taught in German.

Das Montags-Seminar (Gruppe 1) wird auf Englisch stattfinden, das Dienstags-Seminar (Gruppe 2) auf Deutsch.

Das Seminar ist Teil der Veranstaltungsreihe "Thinking EUROPE".

Weitere Informationen und Anmeldung unter sb@home.